Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий об’єднатися й з комуністами, якщо вони підуть його шляхом

Четвер, 23 жовтня 2008, 11:46

Президент Віктор Ющенко наголошує, що згуртовувати політичні сили у коаліцію мають не "розподіл посад", а "національні інтереси, національні пріоритети".

Про це він заявив у інтерв’ю чотирьом іноземним радіокомпаніям у середу, торкаючись, зокрема, теми формування майбутньої коаліції.

"Питання вибачте, не в тому, хто з ким об’єднується. Навіть якщо ми отримаємо українських комуністів і вони стануть пліч-о-пліч працювати на українську політику, то я перший буду вести з ними діалог. Чи якщо ми говоримо з будь-якою іншою політичною силою", - сказав Ющенко, цитує Радіо "Свобода".

"Якщо ми об’єднаємося навколо тих речей, які приносять нам державність, незалежність, інтеграцію, безпеку, економічний розвиток, гармонізацію відносин, так, вибачте, я думаю що це говорить кожний виборець про це", - наголосив президент.

Виклавши свою думку на перспективи створення більшості у майбутньому парламенті, президент ще раз підтвердив, що хотів би, щоб вибори відбулися саме 7 грудня.

"По даті проведення виборів я відверто хочу сказати, що є пропозиції ряду політичних сил, які орієнтують президента на те, щоб вибори були проведені 7 грудня. Щоб ми не втрачали час і не заводили ситуацію до 1 січня, оскільки до 1 січня повинні бути сформовані коаліція, уряд. Тобто у 2009 рік ми повинні входити з працюючим парламентом і урядом України", - цитує Ющенка "Бі-Бі-Сі".

"Я чекаю позиції ЦВК і правників. Якщо з точки зору українського законодавства ми вписуємося в цей графік, щоб жодна норма закону не була порушена, і щоб потім не звинувачували когось в недотриманні законодавства з проведення демократичних виборів. Якщо ті норми будуть забезпечувати якомога швидше проведення виборів, я буду підтримувати цю норму. Питання найближчими днями буде вирішено", - запевнив він.

Президент пов’язав відповідь на те, коли він підпише наступний указ щодо виборів із роботою в парламенті. "Я хочу домогтися, щоб там було прийнято рішення про антикризовий пакет, це фонд гарантування вкладів, бо без парламенту рішення РНБО не буде впроваджене. Друге – стабілізаційний фонд повинен бути утворений, третє – фінансування виборів. Це все одним пакетом має затверджуватися. По антикризовому пакету, звичайно, буде важко шукати домовленостей", - наголосив Ющенко.

Він також укотре висловив думку, що позачергові вибори є способом вирішити законодавчу кризу в Україні, яка є "великою трагедією".

"Ми не маємо іншого варіанту поведінки", - переконаний Ющенко. "Якщо ви пригадуєте останнє засідання першої декади жовтня, то за десять днів жодного разу не був прийнятий узгоджений порядок дня парламентом", - сказав він.

"Настала черга відповідальності президента", - заявив Ющенко, наголосивши, що вибори не є чимось фатальним, але політичні відносини між парламентськими силами себе вичерпали і довіри немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування