"Самооборона" хоче усунути "бундючного" Яценюка

Четвер, 23 жовтня 2008, 12:00

Депутатська група "Народна самооборона" закликає депутатів усіх фракцій завершити процедуру усунення Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради.

"Народна самооборона" стурбована процесами руйнування парламентаризму, які відбуваються в стінах Верховної Ради. На превеликий жаль, провідником цих деструктивних дій став Арсеній Яценюк", - сказано в заяві, поширеній прес-службою НС.

"Самооборона" зазначає, що Яценюк за своїм статусом мав би захищати парламентаризм та сприяти консолідації депутатського корпусу. "Замість цього голова Верховної Ради демонструє постійне брутальне нехтування регламентом Верховної Ради та усталеною процедурою ведення парламентських засідань", - заявляють в НС.

"Своїми маніпулятивними діями Арсеній Яценюк сприяв дезорганізації діяльності вищого законодавчого органу країни, що, в свою чергу, стало одним з елементів наростання політичного хаосу в Україні", - переконані "самооборонці".

В той же час, на думку НС, "така негідна для політика поведінка голови Верховної Ради пов'язана не лише з персональними властивостями Арсенія Яценюка, а і з політичним тиском, який чиниться на цього політика ззовні".

"Ставши інструментом по нищенню парламентаризму, Арсеній Яценюк виявився найневдалішим з усіх голів Верховної Ради за всю історію українського парламентаризму", - вважають у НС.

В заяві зазначається, що у грудні 2007 року депутати НС, "виконуючи свої союзницькі зобов'язання", проголосували за обрання Яценюка спікером, "проте красномовство, показова ерудиція та гламурний лоск нового спікера приховували непрофесіоналізм, зверхність, бундючність та самолюбування".

"Народна Самооборона" вважає за необхідне виправити якомога швидше ситуацію з метою відновлення повноцінної діяльності українського парламенту", - заявляє НС, нагадуючи, що ще 17 вересня Яценюк написав заяву про складання обов'язків голови ВР.

"На жаль, завдяки нечесній та маніпулятивній поведінці самого Арсенія Яценюка на пленарному засіданні Верховної Ради, це питання досі не розглядалося, і питання ротації Голови Верховної Ради так і не було внесено у порядок денний", - зазначає НС.

"Депутатська група "Народна Самооборона" вважає за необхідне завершити процедуру усунення Арсенія Яценюка з посади голови Верховної Ради та закликає всіх депутатів, незалежно від фракційної приналежності, поставитися з усією серйозністю до необхідності відновлення життєдіяльності українського парламенту та доукомплектування його вищих керівних органів, а саме до обрання нового голови Верховної Ради", - сказано в заяві.

"Ми звертаємося до всіх депутатів зробити правильний вибір і обрати гідну цієї посади кандидатуру: досвідченого, авторитетного і самодостатнього політика, який зможе консолідувати всі парламентські фракції задля плідної та конструктивної роботи Верховної Ради", - додається у ній.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування