Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму хочуть, щоб російський флот відчув на собі українську інфляцію

Четвер, 23 жовтня 2008, 14:08

Спікер Верховної Ради Криму Анатолій Гриценко підтримує думку лідера Партії регіонів Віктора Януковича про необхідність підвищення ставок оренди за базування Чорноморського флоту Росії в автономії.

"Я думаю, що господарські відносини повинні будуватися на взаємовигідній основі", - сказав він в інтерв'ю журналістам у Сімферополі в четвер.

При цьому він нагадав, що коли укладався Великий договір про дружбу між двома країнами і підписувалися угоди про базування ЧФ на території України, були інші соціально-економічні умови, під час яких визначалася орендна плата.

"Напевно, з урахуванням інфляції необхідно переглянути можливість збільшення орендної плати", - сказала Гриценко.

Він додав, що поки не можна говорити про конкретну суму підвищення орендної плати, а "потрібно адекватно оцінювати ту ситуацію, що сьогодні склалася у світовій фінансовій системі".

На думку Гриценка, у питанні оренди базування ЧФ у Криму необхідно знайти компроміс, не нав'язуючи орендну плату іншій стороні.

"Необхідно за круглим столом обговорити дану проблему і знайти компроміс у цьому питанні", - підсумував Гриценко.

Як відомо, у ході візиту до Криму 22 жовтня Янукович висловився за необхідність підвищення орендної плати за базування російського флоту на території України.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування