Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича звинуватили в "демагогії" і згадали про опір

Четвер, 23 жовтня 2008, 14:20

Обіцянки лідера Партії регіонів Віктора Януковича, дані кримським татарам, є лише демагогією, заявляє депутат від "НУ-НС", лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Обіцянки Януковича, які він вчора дав кримським татарам – це не більше, ніж демагогія, на яку йому не вдасться нас впіймати", - сказав Джемілєв у четвер офіційному сайту "НУ-НС".

"Він (Янукович) не робив нічого для кримських татар будучи прем’єром. Натомість його депутати в Криму всіляко борються проти відновлення історичної топоніміки півострова, коли тисячі кримськотатарських населених пунктів були перейменовані на радянський лад", - заявив лідер Меджлісу.

Останні події

Як відомо, у середу, під час всекримських зборів депутатів, обраних від Партії регіонів, Янукович заявив, що "всі національності, які живуть в Україні, повинні бути в рівних умовах". "І ми такі умови створимо і для кримсько-татарського населення. Ми не допустимо жодної дискредитації кримських татар", - запевнив лідер ПР.

Як зазначив Джемілєв, "коли Янукович говорить про якісь "рівні можливості" для кримських татар, то він забуває, що вони передбачені Конституцією України".

"Янукович, будучи прем’єр-міністром, ніяк не допомагав кримським татарам, і в мене немає надії, що він щось зробить і після дострокових виборів", - додав він.

Джемілєв зауважив, що "місцеві депутати в Криму від ПР всіляко протистоять нашим намаганням відновити історичну топоніміку півострова".

"Після депортації кримських татар, тисячі населених пунктів, де вони мешкали , були русифіковані і перейменовані на "Ленінки", "Іллічівки", "Ульянівки" і таке інше. Кримські татари за підтримки президента намагаються відновити історичні назви. Але такій нашій ініціативі чинять опір депутати-"регіонали", - сказав лідер Меджлісу.

"Тому заяви Януковича про якісь "рівні умови" – це демагогія, яка не матиме ніяких конкретних наслідків" - резюмував Джемілєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування