Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК лякає зривом виборів через відсутність грошей

Четвер, 23 жовтня 2008, 15:38

Центральна виборча комісія заявляє про необхідність невідкладно вжити заходів для забезпечення фінансування місцевих виборів 30 листопада 2008 року, інакше їх проведення опиниться під загрозою зриву.

Про це йшлося під час засідання ЦВК у четвер, яке провів заступник голови комісії Андрій Магера, повідомляє прес-служба відомства.

У ході наради, яка передувала засіданню, члени комісії висловили глибоку стурбованість тією обставиною, що й досі не вирішено питання фінансування позачергових виборів 138 місцевих голів, які мають відбутись 30 листопада.

Як відомо, ЦВК вже порушувала це питання, надавши у вересні Міністерству фінансів пропозиції щодо видатків, необхідних для проведення цих виборів.

А 17 жовтня ЦВК звернулась до президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо вирішення цієї проблеми, оскільки необхідних кроків для фінансування підготовки і проведення відповідних виборів не було зроблено.

Однак реакції на надісланий документ поки що немає. У той же час до комісії щодня надходять численні звернення (як усні, телефонні, так і письмові) з регіонів, у яких 30 листопада мають відбутись вибори, повідомляє прес-служба.

Заявники констатують, що відсутність коштів не дає можливості організовувати основні виборчі процедури, додається у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування