Тимошенко звинуватили у лобізмі і мародерстві

Четвер, 23 жовтня 2008, 15:55

Член фракції Партії регіонів Ірина Акімова вважає, що антикризові законопроекти уряду мають лобістський характер і можуть поглибити фінансову кризу.

"Цей пакет антикризових заходів носить лобістський характер і не лише не зменшує економічні ризики, а й збільшує їх", - заявила депутат журналістам у четвер.

За її словами, завдяки запровадженню цієї програми уряд має намір "ввести економічну диктатуру і займатися економічним мародерством".

Акімова розкритикувала заходи в банківській сфері, оскільки це стане передумовою "насильницької приватизації банків за ініціативою уряду з порушенням прав власників цих банків, оскільки ініціатива щодо реструктуризації буде нав’язуватися зверху".

Як відомо, уряд серед інших бюджетних норм пропонує дозволити йому купувати акції банків в обмін на державні облігації України чи за рахунок інших державних запозичень, випущених чи отриманих понад обсяги з відповідним коригуванням загального обсягу державного боргу.

Крім того Акімова розкритикувала наміри уряду щодо втручання в управління податковою системою. Зокрема, щодо збільшення рентних платежів за газ та встановлення ввізного та вивізного мита.

"Цей захід екстремальний і прийнятний лише в тому випадку, якщо в країні спостерігається негативне сальдо платіжного балансу, чого зараз немає. Цей захід є ризиковим, бо ставить нас на межу порушення міжнародних зобов’язань", - зазначила депутат.

Акімова назвала неприйнятним те, що уряд на свій розсуд може здійснювати зовнішні запозичення, тому "що зараз уряд набере боргів, а віддавати їх доведеться наступним урядам, про що, звісно, ніхто не думає".

На думку депутата, уряд намагатиметься "розтягнути державне майно", прикриваючись нормою утримання коштів на стабілізаційний фонд від понаднормових надходжень від приватизації.

Таким чином, Акімова вважає, що під прикриттям стабілізаціного фонду уряд намагатиметься зібрати кошти на свою передвиборчу кампанію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування