Тимошенко обіцяє металургам допомогу за однієї умови

Четвер, 23 жовтня 2008, 17:19

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що уряд підтримуватиме гірничо-металургійний комплекс за умови виконання керівниками підприємств соціальних зобов'язань перед працівниками.

Про це вона сказала під час наради щодо ситуації у гірничо-металургійній галузі, повідомляє прес-служба уряду.

Перед цим Тимошенко зауважила, що падіння ринку металопродукції відбивається на економіці всієї країни, оскільки гірничо-металургійний комплекс найбільш експортно-орієнтована галузь.

"Першочергове завдання уряду - захищати людей, які працюють на всіх підприємствах України, тому наш діалог має бути з двостороннім рухом: ми йдемо по всіх можливих позиціях назустріч вам, а ви по всіх можливих позиціях йдете назустріч своїм трудовим колективам", - сказала вона.

Також Тимошенко запропонувала керівникам підприємств гірничо-металургійного комплексу делегувати своїх представників до спеціальної антикризової групи, яку очолить керівник групи радників прем'єр-міністра Віталій Гайдук.

Прем'єр зазначила, що результатом співпраці між урядом і представниками галузі має стати прийняття відповідних постанов і законів, спрямованих на покращення ситуації в галузі.

"Або ми одна команда, або з кризою нам доведеться боротися самостійно, а це матиме вагомі негативні наслідки для країни", - наголосила вона.

Крім того, Тимошенко запропонувала керівникам підприємств гірничо-металургійного комплексу підписати з урядом меморандум щодо співпраці.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування