Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" не бере бабу Параску у список

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 10:14

Політрада "Нашої України" перенесла передвиборний з'їзд на 30 жовтня, але водночас делегувала президії право перенести з'їзд на більш пізній термін.

"Ви ж самі розумієте – президент очолює нашу партію, у нас учора (22 жовтня) пройшла з ним зустріч, і якщо ми не призначили фіксовану дату проведення з'їзду, значить, у нас є підстави думати, що буде мінятися і дата проведення виборів", - зізнався газеті "Комерсант-Україна" один із членів політради НУ.

Як пише газета, у середу ввечері, напередодні проведення політради, президент Віктор Ющенко зустрівся з президією партії "Наша Україна".

"Фактично це була зустріч лідера партії з її членами. Йшлося про те, що потрібно зробити для забезпечення проведення дострокових виборів – як законодавчо, так і фактично; про створення штабів, мобілізаційних і агітаційних структур, юридичних штабів", - розповів член президії НУ Володимир Мойсик.

Засідання політради, що почалося о 14.00 у четвер і проходило у закритому режимі, виявилося одним із найкоротших – на розгляд порядку денного членам НУ знадобилося близько 40 хвилин. Першим питанням була доповідь лідера "Нашої України" В'ячеслава Кириленка про поточну політичну ситуацію.

"Спочатку Кириленко розповів, що відбувається в парламенті і що вибори все одно будуть, а потім заявив, що на вибори ми підемо блоком, який буде називатися "Блок Віктора Ющенка "Наша Україна", - повідомив виданню один із учасників засідання.

Обговорювався і пакет антикризових законопроектів, розроблених Кабміном. Члени "НУ-НС" підтвердили, що за законопроекти в редакції, запропонованій урядом, вони голосувати не будуть. "І президент, і наші депутати вважають, що прийнятними є лише 60-70% того, що є в цих двох законопроектах", - сказав Мойсик.

Однією з головних вимог НУ як і раніше залишається наявність у проекті змін у держбюджет пункту про фінансування парламентських виборів.

Формальним підсумком засідання політради стало ухвалення офіційної заяви НУ: "Позачергові парламентські вибори неминучі, і чим скоріше вони відбудуться, тим швидше будуть подолані політична й економічна кризи".

До закінчення засідання до будинку "Київпроекту", де воно проходило, прийшла відома активістка Майдану Параска Королюк, більш відома як баба Параска. Жалкуючи, що спізнилася і не побачила Кириленка, вона стала цікавитися в співробітників апарату партії, як їй записатися на виступ на одному з заходів НУ.

"Хоч пакетик мені дайте", - попросила вона у співробітників партії, які виносили з будівлі пакети з партійною символікою. – "Вам це не потрібно – тут документи партії", - відмахнулися від неї співробітники НУ.

"Чому це мені не потрібно? Чому ви так про мене думаєте?" - обурилася баба Параска, після чого зізналася: "У список мене не беруть! Усе тому, що в мене грошей нема".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: