У розпал кризи Ющенко проведе актуальні переговори

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 10:35

Президент Віктор Ющенко планує на початку наступного тижня, 27 - 28 жовтня, здійснити офіційний візит до Туреччини.

Про це повідомив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, інформує прес-служба президента.

Під час переговорів Ющенка з президентом, прем'єр-міністром та спікером парламенту Туреччини передбачається обговорити актуальні питання двостороннього співробітництва, регіональної та міжнародної безпеки, взаємодії в міжурядових організаціях.

"Актуальність візиту обумовлюється необхідністю продовження на найвищому рівні діалогу з Туреччиною, яка є одним із провідних політичних та торговельно-економічних партнерів України в Європі, зокрема в регіоні Чорного моря. З огляду на поточні безпекові проблеми та виклики, а також розгортання глобальної фінансової кризи особливого значення набуває взаємодія та вироблення спільних підходів двох країн до цих питань", - наголосив Гончарук.

Передбачається, що в ході візиту будуть обговорені питання створення каспійсько-чорноморсько-балтійсько транзитного простору з метою забезпечення надійного та безпечного постачання енергоносіїв, зміцнення безпеки та розвиток співпраці в регіоні Чорного моря.

Буде приділена увага проблематиці євроатлантичної інтеграції України та розвитку відносин України та Туреччини з Європейським Союзом.

За словами заступника глави секретаріату президента, враховуючи динамічне зростання обсягів двосторонньої торгівлі, передбачається обговорення можливої подальшої лібералізації вільної торгівлі та укладення у перспективі відповідної угоди.

Гончарук також додав, що буде приділена увага розвитку культурно-гуманітарного співробітництва та сприяння міжлюдським контактам.

У ході візиту Ющенко зустрінеться також з керівниками декількох провідних фінансово-промислових груп та холдингів Туреччини, які планують розширити свою діяльність в Україні.

Крім того, планується відвідання президентом Стамбулу, де за участі Вселенського Патріарха, дипломатів та громадськості відбудеться презентація срібної пам'ятної монети та плакетки "На честь візиту в Україну Вселенського патріарха Варфоломія І".

Програмою візиту крім того передбачено зустріч Ющенка зі Вселенським патріархом Варфоломієм І, під час якої будуть обговорені актуальні проблеми світового православ'я та подальша співпраця із Вселенським патріархатом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News