БАЛОГА ТАКИ ЗБИРАЄТЬСЯ ПІТИ ВІД ЮЩЕНКА?

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 11:29

Інформація про можливу відставку глави секретаріату президента Віктора Балоги має під собою підстави.

Це підтвердили газеті "Комерсант-Україна" джерела в секретаріаті президента.

"Балога дійсно може піти, і він уже проінформував про це президента", - сказав виданню один із чиновників СП.

"Про ймовірну відставку Балоги нам було відомо ще минулого тижня, просто в пресу ця інформація досі не потрапляла", - повідомив інший співрозмовник газети, зазначивши, що президент ще не прийняв остаточного рішення.

Запитати про це самого президента Віктора Ющенка в четвер у Житомирі виданню не вдалося, бо його заплановане спілкування з пресою "скасували в екстреному порядку".

Біля нової будівлі поліклініки, коли Ющенко пройшов усередину для огляду нової діагностичної апаратури, а його охорона зібрала журналістів біля входу, щоб відвести до місця проведення прес-конференції, кореспондент газети запитав заступника глави СП Романа Безсмертного, чи правда, що його "можуть призначити главою секретаріату".

"Я не претендую ні на які пости, ні на які посади! Навіщо мені це?", - емоційно заявив він, і лише потім додав: "А чому ви вирішили, що хтось іде у відставку?"

На репліку, що є інформація про те, що Балога подав заяву про відставку, Безсмертний відповів: "Не знаю. Я навіть не чув такого. Це, напевно, хтось придумує й поширює чутки".

На цьому розмова завершилася, бо журналістів запросили до входу в поліклініку. Однак у цей момент, пише газета, відбулося те, чого ніхто не очікував: Ющенко вийшов із будівлі, сів в автомобіль і виїхав, а в його прес-службі сказали, що заплановане спілкування з пресою не відбудеться.

На з'їзді медиків, що пройшов у Житомирі через півтори години, президент також утримався від спілкування з журналістами, а у виступі повторив те, про що говорив на мітингу перед будівлею поліклініки.

В другій половині дня в четвер прес-служба президента офіційно повідомила, що Балога не був відправлений у відставку і продовжує виконувати обов'язки глави СП. Посилаючись на заступника глави СП Івана Переходу, який курує документообіг у секретаріаті, повідомлялося, що "жодних документів про звільнення глави секретаріату не існує й не існувало".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування