МЗС звинувачує Росію у перешкоджанні розгляду Голодомору в ООН

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 12:04

Генеральний комітет генасамблеї ООН після гострих дебатів відклав прийняття рекомендації про включення до порядку денного нинішньої сесії генасамблеї питання про Голодомор 1932-1933 років в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

"Російська Федерація, використовуючи важелі впливу постійного члена радбезу ООН, шляхом відвертого тиску і шантажу намагається позбавити державу-члена ООН права поставити важливе для неї питання на порядок денний ООН - найбільш представницької всесвітньої організації", - заявляє МЗС.

"Такі дії суперечать букві і духу статуту ООН, а також правилам процедури Генеральної асамблеї. Неконструктивна позиція Російської Федерації йде всупереч підходам світової спільноти в оцінках природи Голодомору", - додають у міністерстві.

МЗС пояснює, що "це відображено, зокрема, в одностайно ухваленій 23 жовтня 2008 року Європейським парламентом резолюції про вшанування трагедії Голодомору 1932-1933 років в Україні".

"Цією резолюцією Голодомор визнано "жахливим злочином проти українського народу" та "злочином проти людства". У документі Європарламенту також висловлено співчуття українському народу, який постраждав від Голодомору 1932-1933 років в Україні", - додають в міністерстві.

МЗС повідомляє, "що робота з включення питання щодо Голодомору 1932-1933 років в Україні до порядку денного Генеральної асамблеї ООН триває".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування