Суд по указу про вибори знову перенесли

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 12:47

Окружний адміністративний суд Києва переніс на 28 жовтня слухання справи щодо оскарження Блоком Юлії Тимошенко указу президента про дострокові парламентські вибори.

Таке рішення було ухвалене у п’ятницю на засіданні суду, повідомляє УНІАН.

На засідання з’явились представники БЮТ, однак не було представників ані секретаріату президента, ані Центральної виборчої комісії. В ході засідання суддя дозволив присутньому представнику Генеральної прокуратури брати участь у процесі в якості третьої сторони.

Під час засідання представники БЮТ звернулись до суду з клопотанням перенести розгляд справи у зв’язку з неявкою представників секретаріату президента і ЦВК та неможливістю з’ясувати всі обставини справи.

Також представники БЮТ просять суд звернутися до новоствореного Центрального окружного адміністративного суду Києва з проханням надати текст рішення щодо скасування ухвали Окружного адміністративного суду Києва про призупинення дії указу Президента на забезпечення позову БЮТ.

Заслухавши сторони, суд ухвалив рішення перенести попереднє слухання справи на 9.00 28 жовтня. Суд зобов’язав представників секретаріату президента та ЦВК або з’явитись на засідання суду, або обґрунтувати свою неявку.

Також суд проситиме Центральний окружний адмінсуд Києва надати текст рішення щодо скасування ухвали Окружного адмінсуду Києва про призупинення дії указу президента на забезпечення позову БЮТ.

Заступник лідера фракції БЮТ Андрій Портнов, коментуючи рішення суду, заявив агенції, що "таким чином ніяких дострокових виборів ні 7, ні 14 грудня не буде".

Портнов зазначив, що на сьогодні немає жодного указу президента, який би мав силу стосовно проведення позачергових виборів, ліквідації судів, звільнення суддів. "Всі ці незаконні акти зупинені судами", - сказав він.

Як відомо, 10 жовтня Окружний адмінсуд Києва за позовом БЮТ призупинив дію указу президента про дострокове припинення повноважень ВР і призначення позачергових виборів. Суд заборонив ЦВК проводити будь-які дії з організації позачергових виборів.

У свою чергу, секретаріат президента оскаржив рішення Окружного адмінсуду в Апеляційному адмінсуді столиці, мотивуючи це тим, що перший за статусом не мав права виносити подібні рішення, тим більше на забезпечення позову зупиняти виборчий процес

Президент Віктор Ющенко своїм указом ліквідував Окружний адмінсуд Києва. Замість нього Ющенко створив Центральний та Лівобережний окружні адмінсуди Києва.

Новостворений Центральний окружний адмінсуд Києва скасував ухвалу Окружного адмінсуду Києва, якою було призупинено дію указу про позачергові вибори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування