Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України вважає, що саме Росія порушила правила поставок зброї

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 14:30

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що саме Росія порушила міжнародне право з постачання зброї в зону конфлікту на Кавказі.

Про це заявив директор першого територіального департаменту МЗС Леонід Осаволюк у ході засідання прес-клубу МЗС у п'ятницю, повідомляє Ліга.net.

Осаволюк зазначив, що останнім часом на адресу України звучить багато обвинувачень з боку Росії щодо озброєння Грузії й участі українських громадян у цьому конфлікті.

"Ми звернули увагу російських колег, що саме Росія порушила рішення про заборону постачань зброї на територію Абхазії", - сказав представник МЗС.

"Це рішення було прийнято міжнародним співтовариством ще в 1992 році, але протягом усіх цих останніх років Росія посилено озброювала як Грузію, так і Південну Осетію, що, власне, і стало, можливо, однією з причин виникнення цього збройного конфлікту на території Грузії", - додав він.

Осаволюк зазначив, що Україна справді веде військово-технічне співробітництво з Грузією, але не порушує міжнародного законодавства.

"Україна здійснювала, здійснює і буде здійснювати таке військово-технічне співробітництво з усіма країнами світу, на які не поширюються санкції, заборони або ембарго щодо постачань зброї", - заявив представник МЗС.

"Грузія відноситься саме до таких країн, на які не поширюються такі санкції, і ми військово-технічне співробітництво здійснюємо на прозорих умовах, що повністю відповідають нормам міжнародного права", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування