МЗС вступив у війну проти російських телеканалів

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 14:55

У Міністерстві закордонних справ заявили, що російські канали порушували закони України.

"Рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення про виключення з інформаційного простору України російських телеканалів, неадаптованих до українського законодавства, було своєчасним і правильним", - заявив директор першого територіального департаменту МЗС України Леонід Осаволюк, повідомляє Ліга.net.

"Рішення Нацради змусило власників російських каналів розпочати переговорний процес з нашими представниками", - відзначив представник МЗС.

"Це свідчить про те, що раніше вони усвідомлено порушували законодавство України не тільки в сфері інформаційного забезпечення, але й у плані фінансового характеру, порушували права власності", - додав він.

Осаволюк вважає правильним "намір Нацради з питань телебачення і радіомовлення застосувати відповідні заходи по відношенню до цих порушень, зокрема, щодо припинення трансляції низки каналів".

"МЗС намагається роз'яснити ситуацію, у першу чергу дипломатичними каналами, у тому числі через посольство України в Росії", - додав директор першого територіального департаменту.

Як відомо, Нацрада зобов’язала кабельні компанії припинити ретрансляцію не адаптованих до вітчизняного законодавства телеканалів. У першу чергу, ця заборона торкнеться російських телепродуктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News