Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівці продовжили в суді улюблену "гру"

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 15:41

Депутати від БЮТ в чергове заблокували роботу Апеляційного адмінсуду Києва, який розглядає скаргу секретаріату президента на рішення Окружного адмінсуду столиці щодо призупинення дії указу про проведення дострокових парламентських виборів.

Як повідомляє УНІАН, на початку засідання, що розпочалося о 14.00, представники БЮТ Володимир Пилипенко та Валерій Писаренко звернулись до суду з клопотанням надати їм для ознайомлення оригінали апеляційних скарг від секретаріату президента та Генеральної прокуратури, щоб таким чином забезпечити права всіх учасників процесу.

Вони переконані, що без цього неможливо провести об’єктивний розгляд скарг.

Крім того, представники БЮТ просили суд забезпечити рівний підхід до всіх учасників процесу, оскільки до суду подано ще близько 100 скарг, автори яких мають право взяти участь у розгляді справі, однак для їх присутності на процесі необхідно більше приміщення.

У свою чергу, представники секретаріату президента та Генпрокуратури розцінили ці клопотання "бютівців" як "очевидне зловживання процесуальними правами".

На початку засідання судді поінформували учасників процесу, що у п'ятницю від Окружного адмінсуду Києва до Апеляційного адмінсуду нарешті надійшли оригінали скарг. Крім того, головуючий на судовому засіданні суддя Михайло Межевич поінформував сторін процесу, що 76 апеляційних скарг, які було передано суду, залишені без розгляду.

Враховуючи викладене та порадившись на місці, суд не задовольнив клопотання БЮТ, однак оголосив 10-хвилинну перерву у роботі, щоб представники БЮТ мали можливість ознайомитися із оригіналами апеляційних скарг СП і ГПУ.

Після перерви представники БЮТ почали блокувати роботу суду, вимагаючи письмових пояснень з боку колегії суддів, в зв’язку з чим, головуючий на процесі оголосив ще одну перерву.

Як відомо, 10 жовтня Окружний адмінуд Києва за позовом БЮТ призупинив дію указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів. Суд заборонив Центральній виборчій комісії проводити будь-які засідання, пов`язані з організацією позачергових виборів.

У свою чергу СП оскаржив рішення Окружного адмінсуду в Апеляційному адмінсуді столиці. СП просить суд скасувати ухвалу, оскільки суд першої інстанції не мав права виносити подібні рішення, тим більше на забезпечення позову зупиняти виборчий процес.

17 жовтня президент Віктор Ющенко своїм указом повторно ліквідував Окружний адмінсуд Києва. Замість нього створено Центральний та Лівобережний окружні адмінсуди Києва.

Новостворений Центральний окружний адмінсуд Києва 17 жовтня скасував ухвалу Окружного адмінсуду Києва, якою було призупинено дію указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VI скликання та призначення позачергових парламентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування