Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вигідна патова ситуація?

П'ятниця, 24 жовтня 2008, 15:58

Глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, вважає, що патова ситуація в українському парламенті вигідна Блокові Юлії Тимошенко.

Таку думку Фесенко висловив у п'ятницю в ході прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у Києві.

"Ситуація, коли є певна рівновага сил і жодна сторона не може переломити цю рівновагу на свою користь. Така рівновага в більшій мірі тактично вигідна Юлії Тимошенко (прем'єр-міністрові України), оскільки кожний новий день такого політичного зависання, у тому числі й у парламенті і навколо виборчого процесу, віддаляє дату виборів", - сказав експерт.

Політолог підкреслив, що "поки ще теоретично зберігається можливість проведення виборів 21 грудня 2008 року".

Разом з тим, Фесенко відзначив, що дати 7 і 14 грудня "уже не вписуються в термін 60-ти днів, відведених на проведення позачергових парламентських виборів, і не вписуються в графік виборчої кампанії".

Він також не виключив, що між політичними силами може бути досягнуто консенсус щодо прийняття в терміновому порядку антикризових законів і переносу дати проведення виборів. Крім того, за словами Фесенка, результатом такого компромісу може стати продовження роботи самої Верховної Ради, а також робота над удосконаленням державного бюджету на 2009 рік.

"Відмовитися цілком від проведення дострокових виборів уже не вдасться, оскільки не готові відмовитися від цієї ідеї ні президент Віктор Ющенко, ні Партія регіонів", - відзначив політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...