ПППУ шукає партнерів. Можуть опинитися в списку ПР?

Понеділок, 27 жовтня 2008, 08:11

Члени Партії промисловців і підприємців України створили робочу групу з проведення переговорів із іншими партіями чи блоками для подальшої спільної участі в дострокових парламентських виборах.

"Створена робоча група, яка уповноважена вести переговори з іншими політичними партіями і громадськими організаціями. Але насамперед ми будемо домовлятися з Партією регіонів", - повідомило "Комерсант-Україна" джерело в керівництві партії.

За його словами, робочу групу очолив перший віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Сергій Прохоров.

У Партії регіонів газеті в неділю заявили, що від ПППУ поки не надходило жодних офіційних пропозицій про подальшу співпрацю, однак це "цілком припустимо й можливо".

"У цій партії є серйозні люди. Якщо на своєму з'їзді члени ПППУ оголосять про те, що вони поділяють нашу програму, статут, готові саморозпуститися й в індивідуальному порядку вступити в Партію регіонів, та їхня присутність у списку можлива", - заявив виданню заступник голови фракції ПР Володимир Рибак.

У той же час, колишній лідер ПППУ Анатолій Кінах (віднедавна є членом ПР), на нараді керівників 15 обласних організацій ПППУ в п'ятницю, 24 жовтня, нібито заявив, що "злиття" цієї партії з Партією регіонів не буде.

"Анатолій Кінах усіх заспокоїв і сказав, що злиття не буде. Юридично партія залишається. Наша партія може піти на вибори разом із Партією регіонів, але тільки як партнер по блоку", - розповіло газеті джерело в керівництві партії.

Сам Кінах відмовився повідомити мету свого візиту в ПППУ: "Це була звичайна робоча нарада. Більше я нічого не можу сказати. До побачення", - сказав він журналісту.

Однак виданню стало відомо, що в ході засідання питання злиття ПППУ з ПР все ж обговорювався. Підтвердила це і нинішня формальна лідер ПППУ Людмила Денисюк: "Так, про це говорилося".

Сама Денисюк, а також дев'ять обласних організацій партії, як відомо, зараз активно співпрацюють із партією "Єдиний центр" (ЄЦ). У результаті, як зазначають у керівництві ПППУ, "партія переживає не кращі часи".

Джерело в керівництві ПППУ розповіло газеті, що Денисюк на нараду у п'ятницю "приходила з повинною". Однак сама вона це заперечує і заявляє, що не має наміру припиняти свого співробітництва з ЄЦ.

"Мені відкрито поставили запитання: чи готова я повернутися в партію? На що я чітко відповіла, що знаходжуся в "Єдиному центрі" і що я не дівчинка, щоб змінювати свої погляди", - заявила Денисюк виданню, підкресливши, що на засіданні вона не агітувала членів ПППУ увійти в ЄЦ, а хотіла спільним рішенням покласти обов'язки глави партії на людину, яка могла б узяти на себе цю функцію: "Але в мене цього не вийшло".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування