Депутатам від Ющенка пропонують: або розійтись, або створити коаліцію

Понеділок, 27 жовтня 2008, 09:48

Керівництво Верховної Ради і парламентських фракцій мають зайняти більш чітку та однозначну позицію та організувати роботу парламенту, заявила заступник глави секретаріату президента, представник президента у КС та ЦВК Марина Ставнійчук.

Вона нагадала, що глава держави зупинив на декілька днів дію указу від 9 жовтня 2008 року про розпуск парламенту, повідомляє прес-служба президента.

"Мотивація президента чітка і зрозуміла: дати можливість законодавцям невідкладно ухвалити низку антикризових заходів", - зазначила Ставнійчук.

"По-перше, щодо мінімізації наслідків фінансової та економічної кризи та, по-друге, забезпечення реалізації виборчих прав громадян під час позачергових виборів до Верховної Ради", – додала вона.

Ставнійчук наголосила, що "у цій ситуації керівництво Верховної Ради та керівники парламентських фракцій мали б зайняти більш чітку та однозначну позицію і продемонструвати спроможність скерувати роботу українського парламенту у конструктивне русло".

Представник президента звернула увагу, що минулого тижня практично щоранку більшість парламентських сил публічно декларувала свою готовність прийняти законодавчі акти, спрямовані на подолання економічної та політичної кризи.

"Однак на виході з переговорного кабінету "сухий залишок" дорівнював нулю", – констатувала Ставнійчук.

"Невідомо, що більше перешкоджало роботі: блокування парламентської трибуни народними депутатами від фракції БЮТ чи неспроможність або небажання організувати продуктивний діалог парламентських фракцій", – зазначила представник президента.

"Кожен змарнований Верховною Радою день сприяє ескалації економічної кризи та поширенню хаосу. Парламентарі повинні невідкладно визначитися щодо шляху виходу з політичного тупика: або позачергові вибори, або формування нової парламентської коаліції", – наголосила Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування