Ще не народжений Блок Ющенка вже не потрапляє в Раду

Понеділок, 27 жовтня 2008, 13:43

Блок Юлії Тимошенко і Партія регіонів залишаються лідерами рейтингу політичних сил на дострокових парламентських виборах.

Про це свідчать дані соцопитування "ФОМ-Украина", представлені гендиректором цієї організації Олександром Бухаловим, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Опитування показало, що 21,2% респондентів віддали б свої голоси за БЮТ, 19,8% - за Партію регіонів, 4,5% - Компартію, 2,8% - Блок Литвина, 2,7% - ймовірний Блок Ющенка.

З числа тих, хто упевнений, що прийде на виборчу дільницю і проголосує, 31,1% віддадуть свої голоси БЮТ, 29% - Партії регіонів, 6,6% - КПУ, 4,1% - Блоку Литвина і 4% - Блоку Ющенка.

Аналізуючи ситуацію навколо рейтингів провідних політсил, Бухалов сказав: "Стабільно коливаються цифри в двох партій - Партії регіонів і БЮТ, стабільно втрачає "Наша Україна" і трошки позитивна динаміка у комуністів і Литвина".

Крім того, за його словами, активно набирає рейтинг можливий Блок Арсенія Яценюка. "Якщо вибори будуть у січні-лютому, то всі нові сили мають шанси", - додав Бухалов.

Дослідження показало, що 39% опитаних вважають, що при підрахунку голосів будуть незначні фальсифікації, які істотно не вплинуть на результати виборів.

34,8% вважають, що результати виборів будуть повністю сфальсифіковані, 18,2% вагалися з відповіддю і тільки 8,1% сказали, що буде чесний підрахунок голосів.

72,4% опитаних вважають, що дострокові парламентські вибори не допоможуть вирішити політичну кризу в країні, 15,6% - вважають, що допоможуть, і 12,1% - вагалися з відповіддю.

Взяти участь у дострокових виборах мають намір 60,6% опитаних, 27,6% - не підуть на вибори і 11,9% - не змогли відповісти на поставлене запитання.

Дослідження проводилося 12-23 жовтня, опитано 2 тисячі респондентів у 160 населених пунктах країни, похибка вибірки склала 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News