Обсяги пального і їжі на "Фаїні" зменшуються

Понеділок, 27 жовтня 2008, 16:01

Обсяги запасів пального, продуктів харчування і питної води на захопленому сомалійськими піратами судні "Фаїна" зменшуються.

Про це заявив на брифінгу керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич, повідомляє Обком з посиланням на Уніан.

"За інформацією МЗС, обсяги запасів пального, продуктів харчування і питної води зменшуються", - сказав він.

У зв'язку з цим, за словами Кирилича, члени екіпажа запускають дизель-генератор на судні протягом 1-2 годин на добу.

Він також зазначив, що доставка пального і продуктів харчування ускладнюється через певні проблеми, "які вимагають погодження дій всіх учасників".

"Насамперед, що стосується проведення розрахунків за таке постачання. У схемі постачання, як і у звільненні заручників, не діє один актор, або суб'єкт, є схема, що узгоджує відповідальність і повноваження кожного з учасників процесу, задіяних у процедурі постачання води", - сказав він.

Кирилич також повідомив, що МЗС України терміново доручило Посольству України в Кенії провести зустріч з учасниками, що відпрацьовують схеми доставки провіанту на судно, і оперативно забезпечити постачання пального, питної води і продовольства на судно "Фаїна".

Раніше повідомлялося, що сомалійські пірати, які утримують судно "Фаїна", пригрозили вбити всіх заручників і підпалити корабель, якщо викуп, який вони вимагають, не буде виплачений протягом 24 годин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування