Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу про "підрив" попередника Ахметова вирішили переглянути

Понеділок, 27 жовтня 2008, 18:42

Повторний розгляд справи про вибух на стадіоні "Шахтар" у жовтні 1995 року, у результаті якого загинув перший президент футбольного клубу "Шахтар" Ахать Брагін (Алік Грек) перенесено на середу, 29 жовтня.

Причиною відстрочки суду стало погане самопочуття підсудного 59-річного В'ячеслава Синенка, повідомляє УНІАН.

Після більш ніж 40-хвилинного виступу, запнувшись на одній із фраз, Синенко повідомив суду, що більше не може говорити, тому що погано себе почуває.

Проте він заявив, що вважає себе невинним, що "вся справа вигадана і цілеспрямовано сфальсифікована".

Як відомо, слідством було встановлено, що вибух 15 жовтня 1995 року був організований злочинним угрупованням Кушніра-Рябіна, а майор міліції Синенко в момент вибуху сприяв виконавцеві підриву – Ігорю Філіпенку.

Інтерпол розшукав Синенка в Афінах (Греція), куди той емігрував разом з родиною, і в березні 2005 року був переданий Україні.

В лютому 2007 року в Донецьку суд визнав підсудного Синенка причетним до організації вибуху на стадіоні "Шахтар" і засудив до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

4 вересня 2008 року Колегія Верховного суду України прийняла постанову по передачі справи про обвинувачення Синенка до Апеляційного суду Донецької області на повторний розгляд.

У даній постанові, зокрема, відзначається, що з низки епізодів справи суд не надав достатніх доказів, що можуть мати "суттєве значення для встановлення причетності Синенка до інкримінованого злочину, його ролі і правильної кваліфікації дій підсудного".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: