Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі готують опозиційний "сюрприз"

Вівторок, 28 жовтня 2008, 08:31

Колишня голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе вирішила створити опозиційну владі країни політичну партію "Демократичний рух - Єдина Грузія".

Про це вона заявила журналістам, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Бурджанадзе повідомила, що "установчий з’їзд партії відбудеться 23 листопада – в день п’ятої річниці "революції троянд".

За її словами, "вибір цієї дати для проведення з’їзду не випадковий".

"Я залишаюся вірною тим обіцянкам, які 2003 року дали народу лідери "революції троянд" - вони обіцяли розвиток демократії. На жаль, натомість до п’ятої річниці революції ми бачимо реальну спробу встановити авторитарне правління в країні", - сказала Бурджанадзе.

За її словами, створювана нею партія "буде заснована на ідеях єдності та цілісності Грузії, збереження самобутності народних традицій і на євроатлантичних цінностях".

Між тим, президент Грузії Міхаїл Саакашвілі замінив свого прем'єр-міністра.

У телевізійному зверненні до народу Саакашвілі заявив, що призначає на цю посаду нинішнього посла до Туреччини 35-річного Грігола Мгалоблішвілі, передає "Бі-Бі-Сі".

Президент Грузії повідомив, що тепер уже колишній прем’єр Ладо Гургенідзе, який очолював уряд впродовж року, тепер буде керувати новою фінансовою комісією, що буде зосереджуватися на стабілізації фінансової системи Грузії.

"Я ухвалив рішення разом з Ладо Гургенідзе, що він більше не буде прем’єр-міністром Грузії і замість цього буде головою нової фінансової комісії, яка зосередиться на фінансовій кризі та стабілізації фінансової системи Грузії. Він присвятить цьому увесь свій час", - сказав Саакашвілі.

До призначення прем’єром Гургенідзе був керівником комерційного банку і його завданням було привабити іноземні інвестиції та підтримувати економічне зростання.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування