Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії заплуталися, чи впливатиме НАТО на візи

Вівторок, 28 жовтня 2008, 10:37

Депутат Російської Держдуми, який є автором законопроекту про можливість уведення візового режиму, заперечує, що в пояснювальній записці згадуються держави, які "прагнуть вступити в НАТО".

Про це він заявив в коментарі газеті "Комерсант-Україна", опублікованому у вівторок.

"Там такого немає, і до України документ ніякого стосунку не має", - заявив у телефонній розмові Багдасаров.

Коли йому ще раз процитували зміст документа, депутат звернувся до свого помічника і перепитав:

"Ігор, там що-небудь говориться про НАТО? От людина, яка писала пояснювальну записку, підтверджує, що там немає ні слова про НАТО. Це якісь спекуляції".

У той же час, у самому тексті пояснювальної записки, опублікованому на сайті російської Держдуми, говориться:

"Останнім часом все частіше виникають збройні конфлікти біля кордонів Російської Федерації, зокрема на територіях колишніх радянських республік Середньої Азії, що спричиняє міграцію населення з цих держав у прилеглі держави".

"Із низкою таких держав у Росії діє безвізовий порядок переміщення громадян. Крім того, керівництво деяких держав - колишніх радянських республік прагнуть вступити до НАТО".

"З огляду на вищевикладене пропонується надати право уповноваженим федеральним органам виконавчої влади при виникненні збройних конфліктів або погрози масштабних актів тероризму на території держав, з якими встановлений безвізовий порядок переміщення громадян уводити візовий режим переміщення для громадян і (або) осіб без громадянства, що прибувають у Російську Федерацію з цих держав", - говориться в пояснювальній записці.

На пострадянському просторі тільки дві країни висловлюються за вступ до НАТО, - це Україна і Грузія.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування