БЮТ знову ставить палки в колеса виборів і погрожує блокуванням

Вівторок, 28 жовтня 2008, 11:03

БЮТ вимагає персонального голосування депутатів за питання фінансування виборів.

Про це на брифінгу у вівторок заявив віце-спікер, БЮТівець Микола Томенко.

"Після того як законопроект з мінімізації наслідків світової фінансової кризи буде проголосований, ми пропонуємо перерву. І якщо будуть гарантії персонального особистого голосування, ми не будемо заважити Партії регіонів і блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", який формується, йти на вибори", - сказав він.

Проте у разі, якщо цієї умови виконано не буде, за словами Томенка, БЮТ знову заблокує трибуну.

"Якщо у нас буде гарантія персонального голосування і фізичної присутності осіб, які називаються народними депутатами, ми дамо можливість за такий закон проголосувати. Або запропонуємо голосувати руками. У Верховної Ради є такий успішний досвід. І тоді ніякого блокування не буде", - сказав він.

"Але проголосувати так, щоб 20 присутніх депутатів за фракцію у 170 осіб голосували, для нас це надто велика розкіш для країни – кинути її у вибори 20-ма депутатами, а 100 потім говоритимуть, що їхніми картками скористалися", - додав Томенко.

Як відомо, раніше лідер фракції НУ-НС В'ячеслав Кириленко висловив побоювання тим, що БЮТ може заблокувати роботу парламенту після голосування за антикризовий пакет, не давши, таким чином, ухвалити зміни до Держбюджету щодо фінансування позачергових виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування