Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пропонує на викуп Промінвестбанку виділити мільярд

Вівторок, 28 жовтня 2008, 11:28

Проект антикризового законопроекту, внесений до Верховної Ради президентом Віктором Ющенком передбачає викуп акцій Промінвестбанку державним "Укрексімбанком".

Про це йдеться у законопроекті Ющенка, зареєстрованому у парламенті 28 жовтня.

"Законопроект передбачає збільшення статутного капіталу "Укрексімбанку" на 1 мільярд гривень за рахунок держбюджету з метою викупу ним частки акцій Промінвестбанку", - сказано у пояснювальній записці до законопроекту за підписом першого заступника глави секретаріату президента Олександра Шлапака.

Законопроект також передбачає створення стабілізаційного фонду у держбюджеті за рахунок приватизації, перевиконання доходної частини бюджету та коштів, залучених від розміщення державних цінних паперів.

Кошти стабфонду передбачається направити у якості кредитів тим банкам і підприємствам, які запозичали кошти у іноземних кредиторів.

Також законопроект Ющенка передбачає збільшення Фонд гарантування внесків за рахунок 25% прибутку НБУ. Також фонд отримає право брати кредити в НБУ.

Інша норма законопроекту надає право Мінфіну здійснювати державні внутрішні запозичення в іноземній валюті.

У проекті йдеться про заборону проблемним банкам до 2011 року розподіляти чистий прибуток і виплачувати дивіденди за іншими напрямами, ніж передбачається цим законом.

Також законопроект містить норму, яка окреслює процедуру встановлення тимчасової адміністрації у проблемних банках.

Документ дозволяє уряду позичати у міжнародних фінансових організацій на соціально-економічні проекти до 10 мільярдів гривень у 2008 році.

Також законопроект містить низку інших норм, зокрема, пільги сільському господарству.

За словами джерел "Української правди", цей законопроект, внесений від імені Ющенка, був напрацьований під час нічних переговорів у Верховній Раді, у яких брали участь міністр фінансів Віктор Пинзеник, представник президента Олександр Шлапак і спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування