Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров обурюється, які в Яценюка можуть бути секрети від нього

Вівторок, 28 жовтня 2008, 11:54

Член Партії регіонів Микола Азаров вважає, що після того, як фракції ознайомляться з президентським законопроектом про мінімізацію наслідків фінансової кризи, говорити про консолідовану позицію парламенту не доведеться.

"По-перше, консолідований ким?", - запитав Азаров у відповідь на питання, чи має намір Партія регіонів підтримати консолідований законопроект, внесений президентом.

"Про яку консолідацію мова йде, якщо його годину тому було роздано в залі! Основні фракції його ще не бачили. Я думаю, коли вони його побачать і прочитають уважно, то навряд чи можна буде говорити про консолідовану позицію", - додав депутат.

Азаров повторив, що Партія регіонів уже тривалий час вимагає, щоб уряд оприлюднив умови надання Міжнародним валютним фондом кредиту Україні в розмірі 16,5 мільярдів доларів.

"Покладіть на стіл підписаний президентом, прем'єр-міністром і главою Нацбанку документ, де чітко і ясно викладені вимоги й умови надання кредиту. Ми вже тиждень просимо", - сказав депутат.

"Виникає парадокс: як парламент буде голосувати за умови, які ніхто в очі не бачив", - обурився він.

Азаров заявив, що в запропонованому законопроекті "є маса ляпсусів, що свідчить про те, що закон варився в поспіху і його реальне застосування буде неможливим".

"Мета цього закону – прийняти якусь фількіну грамоту, нібито заспокоїти людей, які фількіним грамотам не дуже й вірять, а вірять тому, що відбувається в країні, одержати гроші МВФ, використовувати так, як їм заманеться. А що потім?", - запитав Азаров.

"Закон готувався горе-теоретиками. Нам представляється набагато більш правильним, якби за основу було взято законопроект, представлений Партією регіонів", - додав депутат.

За його словами, законопроект Партії регіонів "міг бути доповнений нормою про оподатковування села - збереження діючого порядку - і тими заходами, які ми напрацювали за вихідні і вчора – заходи для захисту внутрішнього ринку".

Азаров заявив, що не бачить "ні в БЮТ, ні в інших сил, що зараз до нього примикають, бажання конструктивно працювати".

"Ми ще в суботу запропонували секретаріату президента – дайте нам умови МВФ, ми на них подивимося, ми будемо готові розбирати і розглядати ці умови. Сьогодні вже вівторок, дотепер ми цього документу не бачили", - повторив депутат.

"Я глава комітету з питань фінансово-банківської діяльності. Які можуть бути секрети від мене, якщо я був першим віце-прем'єром уряду і мав доступ до найтаємніших секретів держави?", - обурився Азаров.

"Ви свідки, що я ніколи їх не продавав. Я б і зараз їх не продав. Почасти тому, що немає кому. Я думаю, що секрети в нашій країні вже давним-давно продані. Але... це несерйозна розмова", - продовжив депутат.

"І коли Яценюк каже, що запрошує міністра фінансів, він щось розповість. Та не треба мені щось розповідати. Мені треба на стіл покласти документ", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування