Автобазу Ради зобов'язали заплатити 100 тисяч

Вівторок, 28 жовтня 2008, 12:14

Верховний Суд залишив у силі рішення про відшкодування моральної шкоди громадянці Марії Петрук, чоловік якої загинув у ДТП за участю автомобіля автобази Верховної Ради.

Водночас суд вирішив, що 300 тисяч гривень відшкодування моральної шкоди – необґрунтовано завищена сума, і зменшив її до 100 тисяч гривень, пише газета "Дело".

Останні події

Видання нагадує, що в лютому 2004 року водій автомобіля BMW-740 автобази Управління справами апарату Верховної Ради став учасником дорожньо-транспортної пригоди, у якій загинула людина. Загиблого звали Василь Петрук.

За фактом його загибелі порушено кримінальна справу, і вироком Голосіївського районного суду Києва водій BMW був визнаний винним.

У травні 2006 року дружина загиблого Марія Петрук звернулася в Печерський райсуд Києва з позовом до автобази Управління справами апарату Верховної Ради.

Вдова просила суд стягнути на її користь 756 тисяч гривень моральної шкоди. Печерський райсуд задовольнив її позовні вимоги в повному обсязі.

Представники автобази звернулися до Апеляційного суду Києва зі скаргою, у якій просили відмовити позивачці у відшкодуванні морального збитку.

Апеляційний суд відмовив у задоволенні скарги, однак оцінив заподіяну моральну шкоду в 300 тисяч гривень.

З касаційними скаргами до Верховного Суду України звернулися і Марія Петрук, і представники автобази.

Верховний Суд установив, що моральна шкода має бути відшкодована, однак визнав її розмір необґрунтовано завищеним.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...