Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк поліпшує шанси Ющенка майже вдвоє

Вівторок, 28 жовтня 2008, 13:26

Лідерами електоральних симпатій в Україні залишаються Партія регіонів і БЮТ.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного центром імені Разумкова, повідомляє Ліга.net.

Як пояснив директор політико-правових програм центру Юрій Якименко, "оскільки зараз немає ні списку політичних сил, що мають намір взяти участь у виборах, не сформовані виборчі списки і невизначена позиція з проведенням виборів найближчим часом, відповіді респондентів щодо електоральних намірів можна сприймати тільки як ілюстративні".

"Але вже зараз можна з упевненістю сказати, що безумовними лідерами електоральних симпатій є ПР і БЮТ", - підкреслив він.

Так, Партію регіонів готові підтримати 28,3% виборців, БЮТ - 27,5%, КПУ - 7,8%, Блок Литвина - 6,9%, Блок Віктора Ющенка - 5,7%.

У той же час, якщо в списку політичних сил, що мають намір взяти участь у виборах, замість Блока Віктора Ющенка була б Наша Україна з Віктором Ющенком, В'ячеславом Кириленком й Арсенієм Яценюком, то за неї проголосувало б 8,2%.

За словами Якименка, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" теоретично також має шанси потрапити в парламент. На сьогодні його підтримка складає 2,5%.

Дослідження було проведено з 7 по 12 жовтня 2008 року. Було опитано 10 тис. 865 респондентів у віці від 18 років у всіх областях України. Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту ) не перевищує 1%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...