Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд не відмовився від указу Ющенка

Вівторок, 28 жовтня 2008, 14:22

Київський апеляційний адміністративний суд не задовольнив клопотання БЮТ про закриття провадження по оскарженню секретаріатом президента призупинення указу Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради.

Суд мотивував своє рішення тим, що Окружний адмінсуд своїм рішенням про закриття провадження в справі про оскарження указу призупинив розгляд тільки частини позову, а саме - у частині призупинення дії указу Ющенка N911 від 9 жовтня 2008 року, а інші вимоги позову, що заперечується, не були скасовані рішенням суду.

Секретаріат президента у своїй вимозі не задовольняти клопотання БЮТ відзначив його необґрунтованість.

Таку ж вимога висловили представники Генеральної прокуратури. Представники ЦВК залишили це питання на розгляд суду.

В даний момент засідання Київського апеляційного адміністративного суду продовжується.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва закрив провадження в справі про оскарження указу президента про розпуск Верховної Ради VI скликання і призначенні позачергових парламентських виборів.

Справа була закрита в зв'язку з тим, що позивач - Блок Юлії Тимошенко - відкликав свій позов, оскільки Ющенко скасував свій Указ. Крім того, суд скасував своє рішення про призупинення дії указу президента про розпуск ВР.

Нагадаємо також, що 20 жовтня президент у зверненні до українського народу заявив, що зупинив свій указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначенні позачергових виборів.

Ліга.net

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування