Росія вірить, що "Неустрашимый" врятує "Фаїну" не один

Вівторок, 28 жовтня 2008, 19:22

У Москві розраховують, що заходи, які починаються задля звільнення моряків, захоплених піратами поряд із берегами Сомалі, в остаточному підсумку увінчаються успіхом.

"Ми розраховуємо на успіх. Але це не тільки від нас залежить, а від багатьох країн", - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров у вівторок на прес-конференції в Санкт-Петербурзі.

Міністр відмовився коментувати подробиці переговорів, які тривають на даний час, про звільнення захопленого екіпажа.

"Непрості переговори про долю заручників, як і будь-які подібні переговори, стосуються чуттєвих аспектів", - сказав він.

За словами глави російського МЗС, "коментувати це привселюдно - тільки підігрівати емоції, тому ми намагаємося дотримуватися домовленостей, досягнуті всіма учасниками цього процесу".

"Ми буквально в щоденному, щогодинному режимі намагаємося відслідковувати ситуацію", зазначив він.

Лавров підкреслив, що в цю роботу включений не тільки МЗС Росії, але й інші структури, у тому числі ВМФ Росії, чий корабель "Неустрашимый" уже знаходиться у берегів Сомалі.

За словами Лаврова, згодом російський корабель приєднається до кораблів інших країн світу. "На ці кораблі поширюється резолюція СБ ООН, яка санкціонує вживання заходів для боротьби з терактом", - сказав Лавров.

"Ми прекрасно розуміємо стан родичів росіян, які знаходяться на борту" захопленого піратами судна "Фаїна", додав він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування