МФВ вимагає не збільшувати прожитковий мінімум і зарплати

Середа, 29 жовтня 2008, 09:30

В Верховній Раді оголошено півгодинну перерву на прохання фракцій Партії регіонів та Блоку Литвина.

Про це з трибуни заявив спікер парламенту Арсеній Яценюк.

Як повідомив представник Блоку Литвина Олег Зарубінський, вони вимагають перерву, щоб "обґрунтувати позицію стосовно 15 пункту меморандуму".

"МВФ вимагає , щоб не збільшувалась протягом двох років ні мінімальна зарплатня, ні прожитковий мінімум", - заявив Зарубінський.

В свою чергу представник Партії регіонів Микола Азаров назвав меморандум "корупційним".

"Після вимог нам передано меморандум – угоду між урядом та МВФ про умови надання кредиту. Але нам досі не було надано інформацію Національного банку про стан платіжного балансу та про стан фінансової системи", - сказав він.

"Як можна ухвалювати дуже відповідальне рішення по подвоєнню державного боргу України?! На сьогодні ми маємо 14 млрд, 16 беремо, разом 30 виходить. Документ явно корупційний", - наголосив Азаров.

Він додав, що Партія регіонів пропонує голосувати за їхній проект і висловив готовність на базі цього документі протягом середи врахувати всі зауваження, які є в меморандумі.

"Саме тому ми просимо перерву, щоб обговорити, що з меморандуму може бути включено в наш базовий проект, за який ми маємо намір голосувати", - пояснив Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування