МВС каже, що його хочуть дискредитувати "абсурдом"

Середа, 29 жовтня 2008, 09:53

МВС називає безпідставними заяви про перешкоджання працівників спецбатальйону судової міліції "Грифон" та спецпідрозділу міліції "Беркут" виконанню повноважень суддями Київського апеляційного адмінсуду та Печерського райсуду Києва.

Про це йдеться в заяві колегії Міністерства внутрішніх справ, розповсюдженій прес-службою МВС.

Колегія відомства запевняє, що працівники спецпідрозділів "Грифон" та "Беркут", забезпечуючи правопорядок у приміщенні і поблизу Апеляційного адмінсуду Києва під час засідання 11 жовтня, а також в приміщенні Печерського райсуду Києва 16 жовтня під час представлення нового голови суду, діяли "відповідно до законів "Про міліцію", "Про судоустрій" та "Про державний захист працівників суду і правоохоронних органів".

Колегія звертає увагу, що, відповідно до останнього з перерахованих закону, рішення про вжиття спеціальних заходів забезпечення безпеки стосовно працівників суду приймає голова відповідного суду, а здійснення спеціальних заходів забезпечення безпеки працівників суду покладається на органи внутрішніх справ (спецпідрозділ "Грифон").

"З огляду на це викликає здивування необхідність взяття під фізичну охорону окремих суддів працівникам Служби безпеки України. Схоже, що в цьому випадку політична доцільність була поставлена вище закону", - заявляє колегія.

"Не витримують критики й абсурдні звинувачення щодо тиску працівників міліції на суддів. Як показала службова перевірка, працівники спецпідрозділів "Грифон" та "Беркут" діяли в усіх вищезгаданих випадках виключно в межах своїх службових повноважень. При цьому жодних письмових чи усних заяв від суддів щодо здійснення такого тиску не зафіксовано", - наголошується у заяві.

Колегія МВС заявляє, що "спроби звинуватити міліцію у перевищенні службових повноважень та інших неправомірних діях відносно представників органів правосуддя мають провокаційний, спекулятивний характер й спрямовані на дискредитацію міліції".

"Водночас ми засуджуємо намагання спровокувати силове протистояння між правоохоронними органами, спроби їх незаконного використання в інтересах будь-яких політичних сил чи посадових осіб", - сказано у заяві.

"Керівництво МВС України цілком усвідомлює свою відповідальність за те, аби в умовах політичної та економічної кризи забезпечити верховенство Закону, мир і стабільність у суспільстві, й буде рішуче протидіяти будь-яким спробам втягнути працівників міліції у вирішення політичних або вузькокорпоративних питань", - запевняє колегія МВС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування