В Ющенка до Тимошенко є одне прохання

Середа, 29 жовтня 2008, 10:03

Президент Віктор Ющенко стурбований ситуацією, що склалася на "Запорізькому виробничому алюмінієвому комбінаті" та "Запорізькому титано-магнієвому комбінаті", які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Про це Ющенко наголошує у листі до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави підкреслює, що на цих підприємствах затрати на електроенергію для виробництва первинного алюмінію, його сплавів і титану стали настільки значними, що призвели до негативного кумулятивного фінансового результату за період з жовтня 2007 року по вересень 2008 року.

Ющенко відзначає, що з метою оперативного реагування на ситуацію, що склалася в деяких галузях економіки, Кабінет міністрів вже затвердив низку першочергових заходів, одним із яких є встановлення мораторію на підвищення цін на електроенергію для підприємств гірничо-металургійного та хімічного комплексу.

Президент підкреслює, що на сьогодні від алюмінієвої галузі значною мірою залежить робота автомобілебудівної, енергетичної, авіабудівної, пакувальної, кабельної та космічної промисловості України.

Ющенко відзначає необхідність "зняття соціальної напруги, що може виникнути у регіоні у зв'язку із зупиненням роботи зазначених містоутворюючих підприємств, недопущення вивільнення працівників (близько 6 тис. осіб) та забезпечення конкурентоспроможності підприємств з виробництва первинного алюмінію, його сплавів і титану".

У зв'язку з цим президент просить прем'єра внести на найближче засідання уряду проект постанови Кабміну про відновлення дії урядової постанови від 10 червня 2002 року.

Метою цього урядового акту є відновлення дії скасованого в 2005 році порядку визначення для зазначених двох підприємств рівня роздрібних цін на електроенергію, спожиту для технологічних потреб, який встановлює її залежність від коливань цін на продукцію цих підприємств на Лондонській біржі металів, забезпечуючи при цьому мінімальний рівень рентабельності.

Уповноваженим від президента щодо представлення на засіданні уряду зазначеного проекту постанови Кабінету міністрів Ющенко визначив першого заступника глави секретаріату президента, представника президента у Кабінеті міністрів Олександра Шлапака.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування