Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов і Жеваго потрапили в найбагатші політики світу

Середа, 29 жовтня 2008, 10:41

Депутати Верховної Ради Рінат Ахметов (Партія регіонів) і Костянтин Жеваго (БЮТ) увійшли до десятки найбагатших політиків світу, складеної газетою "The Times".

Найбагатшим політиком світу, за версією "The Times", став член Ради Російської Федерації від Республіки Дагестан Сулейман Керимов, пише "Дело".

Статки Керимова оцінюються в 17,5 мільярдів доларів. Його основні активи – акції "Газпрому", Ощадбанку, Московської міської телефонної мережі, "Поліметалу" (видобуток срібла і золота) і т.д.

Реклама:

Останні події

До трійки політиків-підприємців увійшли мер Нью-Йорка Майкл Блумберг та мер Корбей-Ессона (передмістя Парижа) Серж Дассо. В активах Блумберга – телеканали, радіостанції і всесвітньо відома мережа фінансових новин "Блумберг-Ньюз". Родині Дассо належить великий авіаконцерн Dassault Aviation.

Серед українських політиків найвищу (шосту) сходинку посів власник групи "СКМ" Ахметов. Статок донецького бізнесмена західні ЗМІ оцінили у 7,3 мільярдів доларів.

Співвласник групи "Фінанси та Кредит" Жеваго посів дев'яту позицію, ставши наймолодшим у списку політиків-мільярдерів. Його активи "The Times" оцінила в 3,4 мільярди доларів.

Представників Росії у рейтингу троє. Крім Керимова, до списку увійшли помічник міністра охорони здоров'я і соціального розвитку Росії Андрій Молчанов і сенатор Держдуми Гліб Фетисов, які посіли 7-ме і 8-ме місця.

Молчанов – акціонер компанії "Ленбудреконструкція", яка займається будівництвом і реконструкцією елітних будинків. Фетисов – власник фінансово-інвестиційної групи "Мій банк", а також акціонер компанії Altimo (14,35%), яка керує активами "Альфа-груп".

Останній у списку - ліванський підприємець і політик Саад Харірі. Після загибелі в 2005 році його батька, екс-прем'єра Лівану Рафіка Харірі, він очолив політичну силу "Рух за майбутнє", а також більшість у парламенті країни. Саад Харірі очолює будівельну компанію Saudi Oger, яка представлена в Європі, Африці, Латинській Америці і США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: