Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко наробила шпичок Ющенку, а потім знялася

Середа, 29 жовтня 2008, 11:24

Прем’єр Юлія Тимошенко зняла урядовий законопроект по мінімізації наслідків впливі світової кризи на користь президентського.

"З великим задоволенням (знімаю)", - заявила вона у середу в парламенті, відповідаючи на запитання Арсенія Яценюка.

Водночас перед цим Тимошенко перерахувала всі переваги свого проекту перед президентським.

Серед переваг урядового проекту вона назвала зменшення податків для будівельників. та збереження пільгової податкової ставки для сільського господарства.

"На жаль, у президентському законі одна частина залишилася. Це стосується пільгового режиму для села. А що стосується зниження навантаження для будівництва, то ця частина прибрана", - відзначила Тимошенко.

Також прем’єр заявила, що в урядовому проекті передбачалося створення стабілізаційного фонду за рахунок понаднормових надходжень від приватизації.

"На жаль, у президентському законі зникли всі прозорі механізми, які стосуються проведення аукціонів приватизації та на видачу ліцензій", - заявила Тимошенко.

Вона також вказала, що з президентського законопроекту прибрано норму про скорочення на 20% видатків держструктур. "Але ми скоротили для уряду спеціальною постановою на 20% і вже тиждень живемо в системі економії", - зазначила прем’єр.

Крім того Тимошенко поскаржилась, що в президентському законі відмовились "продублювати" гарантії по вкладах громадян на рівні 100 000 гривень.

"Ми пропонували суттєвий блок податків відкоригувати. Це стосується акцизів на алкогольні напої, нафтопродукти, рентні плати по корисним копалинам. Ми хотіли підняти ці податки, щоб спрямувати ці кошти на будівництво доріг, мостів і забрати продукцію металозаводів на наш ринок", - поскаржилась прем’єр.

Решта пропозицій, за її словами, в президентському проекті враховано. "І тому ми цілком і повністю розділяємо цей закон, підтримаємо, наша фракція віддасть всі 156 голосів", - заявила Тимошенко.

Після цього вона закликала опозицію також долучитися до боротьби з фінансовою кризою.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування