Тимошенко обіцяє не заморожувати зарплати

Середа, 29 жовтня 2008, 11:53

Прем'єр Юлія Тимошенко запевняє, що не допустить замороження соціальних видатків.

Про це вона заявила на трибуні парламенту в середу.

"Я вірю в те, що Україна має надійну команду, яка може захистити країну. І можу сказати, що все, що лунає щодо замороження соціальних видатків – це не про нашу команду. Ми не тільки не заморожували видатки, а завжди робили як це потребують люди", - заявила Тимошенко.

"Сьогодні не буде ніякого замороження а всі видатки будуть коригуватися на індекс інфляції, який буде в країні, і ніякого замороження не буде. А далі як спрацюємо, так і підвищимо життя в країні", - наголосила прем'єр.

Слід відзначити, що за кілька хвилин до цього представник секретаріату президента Олександр Шлапак говорив про те ж коригування соціальних виплат на рівні інфляції, але при цьому назвав це замороженням соціальних виплат.

"Розмір бюджету 2009 року буде таким самим, як розмір бюджету у 2008-му, в кращому випадку – помножений на інфляцію. У цих умовах ми не можемо реалізувати ідею щодо підняття мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму. Це вимагатиме підняття зарплат на кожному підприємстві на 35%. Запитайте в будь-якого працедавця, чи в стані він збільшити на 35% зарплату?", - зазначив він.

"Ідея полягає в наступному: давайте на ці два роки чесно скажемо нашим громадянам. Ми зможемо підняти прожитковий мінімум і мінімальну зарплату на рівень інфляції. Тобто зберегти на реальному рівні. Більшого ці два роки ми зробити не зможемо", - заявив Шлапак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування