ЮЩЕНКО РАДІ: "СПОЧАТКУ ГОЛОСУВАННЯ – ПОТІМ УКАЗ"

Середа, 29 жовтня 2008, 13:57

Президент Віктор Ющенко обіцяє оголосити дату дострокових виборів одразу після рішення Верховної Ради про виділення коштів на їх проведення.

Про це Ющенко сказав на прес-конференції у середу, повідомляє УНІАН

“Сьогодні питання фінансування виборів знаходиться в полі парламенту, це компетенція парламенту. Звідси формується відповідь на формування дати проведення виборів. Іншими словами: спочатку фінансування, проведення змін і доповнень (до виборчого законодавства), другим кроком – указ президента про дострокові вибори з конкретною датою”, - сказав Ющенко.

Він висловив сподівання, що у середу парламент ухвалить законопроект про фінансування дострокових виборів.

Ющенко підкреслив, що політична стабільність в країні може бути забезпечена виключно парламентом, який працює ефективно.

Він вчергове наголосив, що блокування роботи Верховної Ради є недемократичним методом вирішення політичної кризи.

Президент зауважив, що через відсутність довіри всі політичні сили, які представлені в парламенті, не можуть знайти спільні позиції з тих чи інших питань.

“Та політика, яка проводилась у стосунках між політичними силами і, зокрема, прем’єр-міністром по відношенню до Коаліції демократичних сил, знищила цю довіру, унеможливила існування коаліції. За цим не потрібно плакати, необхідно шукати наступний демократичний крок, який випливає з Конституції”, - сказав він.

При цьому Ющенко висловив переконання, що коаліцію у складі БЮТ, Партії регіонів та комуністів на сьогодні вже неможливо створити, важко говорити й про імовірність відновлення демократичної коаліції.

“Я, як президент, ні на крок не відступлюся від демократичної організації вирішення цієї проблеми”, - підкреслив Ющенко, додавши, що українське законодавство чітко дає відповіді, як діяти далі у таких випадках.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...