Кабельне телебачення через долар подорожчає на 25-60%

Середа, 29 жовтня 2008, 14:42

У зв’язку з різким зміцненням курсу долара США проти гривні, що відбувається протягом останніх двох тижнів, кабельні оператори підвищать вартість своїх послуг.

Про це заявив член правління Телекомунікаційної палати України та президент компанії "Воля" Сергій Бойко на конференції EEBC в Києві, повідомляє "Телекритика".

За словами Бойка, "Воля" протягом найближчих кількох місяців підвищить тарифи на 25-30%. Дрібні оператори планують збільшити вартість своїх послуг удвічі більше – на 50-60% – з грудня або з 1 січня 2009 року.

"Обладнання, необхідне для доставки сигналу майже повністю складається з імпортних комплектувальних. Курс (долара) усього за 2 тижні виріс на 40%, і до кінця року долар може подорожчати до 7 гривень. Відповідно, обладнання дорожчає прямо пропорційно зростанню долара: дохід ми отримуємо в гривні, а купувати комплектувальні змушені за долари", - пояснив Бойко.

Він додав, що у складі собівартості послуг операторів "доларозалежні" статті витрат займають 60%. Окрім техніки, це також ліцензійні платежі правовласникам іноземних каналів.

Для вирішення проблеми "Воля" має намір зафіксувати гривневий еквівалент цін при розрахунках із постачальниками та правовласниками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...