Ахметов думає, що допомагати треба не йому

Середа, 29 жовтня 2008, 17:10

Бізнесмен-депутат Рінат Ахметов вважає, що в умовах економічної кризи потрібно допомагати не металургам, а споживачам сталі.

Про це він сказав на Міжнародному інвестиційному саміті Донецької області, повідомляє прес-служба Ахметова.

За словами бізнесмена, 30% своєї продукції гірничо-металургійного комплексу Україна продає на внутрішньому ринку, 70% - на зовнішньому.

"Про що це говорить? Це говорить про те, що якщо там усе добре – у нас усе прекрасно, якщо там погано, нам – дуже погано. Галузь страждає. Саме це зараз і відбувається. Напрошується питання: що робити? Відповідь одна – розвивати внутрішній ринок", - вважає він.

"Сьогодні усі ставлять запитання, а як допомогти металургам? Я переконаний, що допомагати треба не металургам, а споживачам сталі. А це будівництво і машинобудування. У нас попереду Євро-2012. Ми повинні Україну одягти з голочки. Нам потрібний будівельний бум. І від цього виграють не тільки металурги. Від цього виграють усі!", - додав Ахметов.

Говорячи про світову фінансову кризу, він зазначив, що сьогодні дуже важливо не допустити масового падіння банків і паніки серед вкладників.

"Необхідна підтримка ліквідності банків державою, як це роблять Європейський Союз, Сполучені Штати Америки, Великобританія й інші країни", - сказав Ахметов.

Він також вважає, що держава повинна збільшувати інвестиції в масштабні інфраструктурні проекти - будівництво аеропортів, доріг, мостів, естакад.

"Це важливо для всієї нашої економіки. І що ще важливіше - так це створити сприятливий інвестиційний клімат. Нам потрібні рівні правила гри для усіх. Правила повинні бути прості, прозорі і зрозумілі інвестору", - зазначив Ахметов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...