Клінтон вийшов на люди з Обамою

Четвер, 30 жовтня 2008, 09:57

На думку кандидата в президенти США від Республіканської партії Джона Маккейна расизм не гратиме ролі при визначенні виборцями своїх переваг на президентських виборах.

Говорячи про тих людей, які можуть проголосувати проти Барака Обами тільки тому, що він чорний, Маккейн сказав, що "їх маленька, маленька меншість".

"Виборців спонукатиме їхнє ставлення до вирішення економічних проблем, хто зможе очолити їхнє розв’язання", сказав він. "Люди стурбовані тим, щоб зберегти своє житло, утриматися на робочому місці", вважає Маккейн.

Обидва кандидати наразі ведуть активну кампанію у Флориді – ключовому штаті.

На мітингу на підтримку Барака Обами кандидат у президенти від демократів уперше з'явився разом з колишнім президентом США Біллом Клінтоном, який висловив йому свою підтримку.

У свою чергу Маккейн застеріг про небезпеку для національної безпеки США, яка виникне в тому випадку, якщо Демократична партія захопить і Білий дім, і Конгрес.

Він пророчив значні скорочення військових витрат і зниження ролі Америки у світі, якщо демократи будуть керувати урядом США.

Сенатор Маккейн зробив свою заяву за 6 днів до президентських виборів у США.

Опитування показують, що лише невелика кількість людей вважають расу кандидата важливим фактором при голосуванні. Однак аналітики і політтехнологи обіцяють уважно стежити за результатами в пошуках доказів, що расовий підхід може зіграти свою роль.

Тим часом, опитування громадської думки показують, що Маккейну вдається скоротити розрив у популярності між ним і Обамою.

За даними "Ріал кліар політікс" відрив у популярності від Маккейна в 8 пунктів, з яким йшов Обама в суботу, знизився до 5,9%. За даними інституту Геллапа відрив Обами знизився до 3 пунктів у порівнянні з 7 на минулому тижні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування