Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КРУ знайшло, що Балога вкрав у України 328 тисяч?

Четвер, 30 жовтня 2008, 11:21

Головне Контрольно-ревізійне управлення підтвердило незаконність перельотів голови секретаріату президента Віктора Балоги.

Таку відповідь КРУ дало на запит депутата від НУНС Геннадія Москаля щодо проведення перевірки стосовно здійснення перельотів Балоги на вихідні дні до Ужгорода, передає прес-служба "Народної самооборони".

"Встановлено, що в реєстрі розпорядчих документів з основної діяльності, сформованому відповідно до електронної бази даних "АСКОД" накази, рішення, розпорядження, про відрядження Міністра МНС Балоги до м. Ужгород щодо організації авіаційних перевезень оперативних груп МНС України до м. Ужгород, в 2005-2006 роках не видавалися", - зазначається в повідомленні.

"Аналогічно, такі накази відсутні і в журналах реєстрації наказів по стройовій частині Департаменту кадрової політики МНС України", - сказано в документі.

"Таким чином, документального підтвердження службової необхідності вищезазначених 13 авіарейсів до м. Ужгород під час ревізії не пред’явлено", - повідомляє КРУ.

"Оплата фізичними особами вартості польотів за маршрутом Ніжин- Київ (Жуляни)- Ужгород - Київ - Ніжин не проводилася ні в САЗ МНС України, ні в самому МНС України. Про результати ревізії матеріали направлені до Генеральної прокуратури України", - зазначається в повідомленні.

Також у відповіді КРУ зазначається, що повітряні перевезення здійснювалися САЗ МНС України виключно на підставі розпоряджень Державної авіаційно пошуково-рятувальної служби (далі Укравіапошуку).

У розпорядженнях не зазначалася підстава для здійснення польотів та мета, з якою виконувалися рейси., вказані розпорядження видавалися Укравіпошуком на підставі усних розпоряджень Міністра МНС України.

За ревізійний період згідно розпоряджень Укравіапошуку САЗ МНС України здійснено 13 авіарейсів за маршрутом Ніжин-Київ(Жуляни)-Ужгород-Київ-Ніжин.

В дев'яти розпорядженнях Укравіапошуку керівником оперативних груп МНС України значиться Міністр МНС України Балога. В інших чотирьох розпорядженнях керівник групи не визначений.

Вісім авіарейсів здійснені у вихідні дні. Вартість зазначених 13 авіарейсів становить 328,2 тис. гривень.

Фінансування витрат на польоти здійснено за рахунок бюджетних коштів, виділених САЗ МНС України за бюджетною програмою КПКВ 3201280 "Забезпечення заходів у сфері цивільного захисту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...