Пірати захопили ще одне судно. Російський вартовий готовий стріляти

Четвер, 30 жовтня 2008, 12:15

Вартовий корабель Балтійського флоту "Неустрашимый" забезпечує безпеку проходу російських цивільних судів у районі Африканського рогу, де активізувалися піратські напади.

Про це заявив помічник головкому ВМФ РФ капітан 1 рангу Ігор Дигало, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У випадку спроб піратських нападів на російські судна екіпаж "Неустрашимого" готовий розпочати, у тому числі, і силові заходи, у рамках відповідних документів ООН", - попередив Дигало.

За його словами, "російські бойові кораблі, що будуть надалі направлятися в Аденську затоку і прилеглі території, у своїх діях, включаючи застосування зброї, будуть суворо керуватися статутними документами і розпорядженнями ООН".

Також Дигало повідомив, що командування Військово-морського флоту РФ відслідковує переговорний процес щодо звільнення українського судна "Фаїна", яке захопили сомалійські пірати.

"З цією метою працює схема обміну інформацією по зовнішньополітичних і військово-дипломатичних каналах, а також між сторожовим кораблем Балтфлоту "Неустрашимый" і військовими кораблями іноземних держав, що знаходяться в регіоні", - сказав він.

Вартовий "Неустрашимый" був спрямований до берегів Сомалі з Балтійська 24 вересня для забезпечення безпеки плавання російських судів і недопущення піратських нападів на них.

"Неустрашимый" увійшов до бойового складу Балтфлоту в 1993 році. Його екіпаж 210 осіб, у тому числі 35 офіцерів.

На озброєнні вартового - ракетні комплекси протичовневої і зенітної зброї, універсальна 100-мм артилерійська установка, торпедні апарати і реактивні бомбомети. На борту корабля базується палубний вертоліт Ка-27.

Разом з тим, в Аденській затоці сомалійськими піратами захоплено турецьке судно з 20 членами екіпажу на борту, повідомляє Анатолійське інформагентство.

За його інформацією, захоплення судна, що перевозило залізну руду з Канади в Китай, сталося напередодні.

МЗС України перевіряє інформацію, є чи серед членів екіпажу українські громадяни.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування