Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На "русинських сепаратистів" завели справу

Четвер, 30 жовтня 2008, 14:39

Проти голови Сойму Підкарпатських русинів Димитрія Сидора і голови Народної ради русинів Закарпаття, депутата облради Євгена Жупана ("Наша Україна") порушено справу за підозрою у замаху на територіальну цілісність і недоторканність України.

Відповідну справу порушено прокуратурою Закарпатської області, повідомив керівник прес-служби УСБУ у Закарпатській області Олександр Рішко "Українським новинам".

Справу порушено за частиною 1 статті 110 КК (замах на територіальну цілісність і недоторканність України).

"Ми хочемо, щоб Закарпатська облрада визнала територію області автономною республікою, адже за це проголосувала більшість жителів на референдумі 1 грудня 1991 року", - завив Сидор, коментуючи ситуацію.

"Ми сподіваємося, що наша ситуація не буде розвиватися так, як у Наддністрянщині, і віримо, що українці розійдуться з русинами мирно, як чехи зі словаками", - додав він.

Як відомо, 25 жовтня у Мукачевому відбувся II Європейський конгрес підкарпатських русинів, на якому був підписаний меморандум про відтворення русинської державності, набуття чинності якого відклали до 1 грудня.

Після цього понад 100 людей вийшли в суботу на мітинг біля будинку Мукачівської міськради з вимогами визнати республіку Підкарпатська Русь, проголошену учасниками конгресу.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування