"Роботяги" депутати "визвірилися" на жінку за запізнення на 2 хвилини

Четвер, 30 жовтня 2008, 16:24

Депутати Верховної Ради на засіданні у четвер висловили обурення запізненням на вечірнє засідання заступника міністра економіки Наталії Бойцун, яка мала доповідати питання ратифікації угоди між урядами України і Албанії.

Така ситуація виникла після того, як спікер Арсеній Яценюк заявив про відсутність рішення профільного комітету щодо "антикризового" законопроекту і після того, як депутати не підтримали законопроект про судоустрій.

Яценюк оголосив про розгляд наступного питання порядку денного - ратифікації угоди між урядами України і Албанії, попросивши зачекати на Бойцун, яка мала його доповідати.

Проте вже через кілька хвилин "регіоналка" Ганна Герман вийшла на трибуну і висловила обурення тим, що на депутатів змушують чекати "клерки" з уряду.

"Де ви бачили такий парламент, щоб 450 депутатів чекають одного клерка лише тому, що голова парламенту не може забезпечити нормальний процес роботи і що Кабмін має абсолютно ні за що український парламент", - обурилася вона.

Після цього до критики заступника міністра підключився Яценюк.

"Як можна змушувати очікувати ну не 450, а дай Боже, 250 депутатів? Це нормальне явище? Ви ж нормальний чиновник. Ну вибачте, ну так не робиться. Ну ми деградували повністю – як державна служба, і як влада. От що діється, люди! Куди треба ще вас запрошувати, щоб ви вчасно приходили?! Хто має запрошувати?", - звернувся він до Бойцун, яка в той час як раз підбігла до трибуни.

На це заступник міністра почала виправдовуватись, зазначивши, що перебувала на своєму робочому місці, коли з’явилося повідомлення про те, що її викликають до парламенту.

"Я дуже швидко зібралася і відбула до вас. Перепрошую. Приймаю всі звинувачення. Навіть один депутат не повинен чекати жодного представника уряду. Повірте, ми дуже поважаємо Верховну Раду", - сказала Бойцун.

Як відомо, вечірнє пленарне засідання у четвер розпочалося із півгодинним запізненням, яке Яценюк пояснив затягуванням узгодження "антикризового" законопроекту.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...