Боротьбу з кризою відклали через лінощі депутатів?

Четвер, 30 жовтня 2008, 18:09

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики завершив доопрацювання антикризового законопроекту, який готовий бути розданий народним депутатам.

Про це журналістам в четвер заявив голова комітету Сергій Терьохін, повідомляє УНІАН.

"Ось цей документ у мене вже є зареєстрований. І зараз він буде розданий народним депутатам, і теоретично його можна було б розглядати", - зазначив Терьохін.

"Але, враховуючи те, що в документі 146 правок, 63 сторінки порівняльної таблиці, і невелике бажання народних депутатів увечері працювати – все це подвигло нашого спікера перенести розгляд цього питання на завтра", - додав він.

Терьохін зазначив, що пропозиції щодо змін і доповнень до документа комітет завершив приймати в середу о 18.30, робота тривала практично всю ніч, і в четвер до 14.30 законопроект розглядався в комітеті.

При цьому він повідомив, що пропозицію депутата від НУ-НС Ксенії Ляпіної про необхідність включити поправку про фінансування дострокових парламентських виборів до антикризового законопроекту не було враховано, оскільки пізно надійшла.

Разом з цим, Терьохін зазначив, що при підготовці документа не було ухвалено остаточного рішення з кількох позицій, зокрема, про відстрочення до 2011 року збільшення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму.

"Але ми написали, що має бути випереджальна індексація всіх виплат на рівень інфляції як мінімум", - сказав він.

Друге неузгоджене питання, за словами Терьохіна, стосується "черговості доступу до додаткової емісії корпоративних прав банків, які одержують державну допомогу".

"Деякі люди наполягають, щоб старі акціонери, які довели банк до ручки, мали право першочергового викупу. Міністерство фінансів і Нацбанк проти цього", - сказав він, наголосивши, що ці два питання буде винесено на політичне узгодження.

Як відомо, голова Верховної Ради Арсеній Яценюк запропонував розглянути в другому читанні законопроект "Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи і про внесення змін до деяких законодавчих актів України" в п'ятницю.

На засіданні парламенту спікер повідомив, що поки що у Верховної Ради немає остаточно узгодженого і готового до розгляду в другому читанні варіанту антикризового законопроекту.

Яценюк запропонував розглянути його в п'ятницю, "щоб були враховані всі пропозиції, щоб ми зараз не гарячкували і не приймали законопроект, який не одержить необхідної кількості голосів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News