Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Найближчим часом прилив "інвестиційної крові" в Україну зменшиться

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 07:21

Обсяг іноземних інвестицій в українську економіку наступними роками може скоротитися, але у довгостроковій перспективі Україна залишається привабливою.

Таку думку висловив експерт Східного комітету німецької економіки Мартін Хоффманн, повідомляє Німецька хвиля.

За його словами, у нелегкі часи, які переживають нині міжнародні компанії, готовність ризикувати набагато нижча, а бізнес в Україні хоча і приваблює прибутками, але залишається ризикованим.

"Глобалізація змушує інвесторів порівнювати привабливість ведення бізнесу по всьому світі. Минулими роками рамкові умови в Україні суттєво не покращувались, виробничі витрати зростали швидше, ніж в інших регіонах. На інвестиційний клімат впливають також не завжди вдалі політичні рішення і кризи. Нині умови для інвестування не такі привабливі як ще три-чотири роки тому", - вважає експерт.

Він додав, що через світову економічну кризу нелегкі часи зараз переживають ті німецькі фірми, які виробляють в Україні комплектуючі для автомобілебудування, оскільки в Європі різко скоротився попит на автомобілі.

За словами експерта, через труднощі із отриманням кредитів німецьким підприємствам наразі важко інвестувати закордоном.

"Найближчі рік-два інвестори, можливо, займуть вичікувальну позицію. Але у довгостроковій перспективі Україна залишається дуже привабливою. Тут добре кваліфікована робоча сила, рівень зарплат ще не надто високий. Серед інших переваг – близькість до Європейського союзу та великий внутрішній ринок", - вважає Гоффманн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування