Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" подумує прив'язати газ до долара

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 09:36

У НАК "Нафтогаз України" пропонують із листопада розрахунки за надані послуги прив’язувати до курсу долара.

Про це заявив заступник голови правління НАК Володимир Триколич на селекторній нараді з питань підготовки до опалювального сезону в п'ятницю в Києві.

"Сьогодні курс (долара) 6,2-6,3 (грн/$). Нам учора запропонували на Міжбанку купувати за 6,7 (грн/$). Нам необхідно перейти на прив'язку до долара з 1 листопада", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як пояснив журналістам після наради заступник голови секретаріату президента України Роман Безсмертний, Триколич говорив "про прив'язку до долара ціни".

"У зв'язку з тим, що коливається курс гривні, долар усе-таки більш стабільна одиниця. Тому він говорив про доларовий еквівалент. У гривнях це буде на відсоток курсової різниці більше", - сказав Безсмертний.

Він зазначив, що для погашення курсової різниці кошти у бюджеті на 2008 рік є. І підкреслив, що необхідно передбачити такі кошти у бюджеті на 2009 рік.

Безсмертний також зазначив, що на даний час теплокомуненерго мають заборгованість перед "Нафтогазом" у розмірі 2 млрд. 638 млн. грн, передає Ліга.net.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування