Лужков вважає, що Ющенко накрив Україну русофобією

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 10:28

Мер Москви Юрій Лужков вважає, що Україну захлеснула хвиля русофобії.

Про це він заявив в п'ятницю на конференції співвітчизників, що проживають за кордоном, яка відкрилася в столиці РФ, повідомляє УНІАН.

За словами Лужкова, в останні роки в деяких країнах на пострадянському просторі зазнає утиску і витісняється російська мова.

"В останні роки з приходом до влади Ющенка, про якого вже можна говорити, безперечно, як про людину з яскраво вираженою антиросійською орієнтацією, хвиля русофобії і витіснення російської мови захльостує Україну, де сьогодні володіють російською мовою майже 80% громадян і половина вважають її рідною", - підкреслив Лужков.

За його словами, якщо в 1989 році, за даними Держкомстату України, в країні було 4,5 тис. шкіл з російською мовою навчання, то в 2005-2006 рр., за даними Міністерства освіти і науки України, залишилося вже менше 1,5 тис.

Таким чином, заявив Лужков, за невеликий час число шкіл з російською мовою навчання скоротилося втричі рази, а в Києві кількість таких шкіл зменшилася в 100 разів.

"Нам потрібно, державі російській потрібно, не лише констатувати це колосальне погіршення, а треба вживати свої заходи, зокрема заходи державного реагування в різних напрямках – і в політичних, і в економічних, і в гуманітарних. Так діяти нашим сусідам, з якими ми найчастіше спілкуємося в режимі м`якому, неприпустимо", - підкреслив Лужков.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News