Чиновників і силовиків теж будуть "урізати"?

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 10:39

Служба безпеки, Міністерство внутрішніх справ і обласні адміністрації скорочують штати у зв'язку з кризою.

Про це пише "Сегодня", нагадуючи, що у четвер про намір скоротити штат співробітників на 15% заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"У нас усі від цієї новини в жасі. І так у службу на ці копійки ніхто йти не хоче, а тут ще стращають звільненнями", - сказав газеті співробітник спецслужби Андрій.

"У нас уже пішли чутки, що ще й зарплату будуть заморожувати. Ми і так менше ментів отримуємо, а тепер взагалі, напевно, будемо менше двірників", - додав він.

У той же час, реструктуризація торкнеться і системи МВС, пише газета.

За її інформацією, поки скорочуватимуть на 10% за рахунок викреслювання незаповнених вакансій, після нового року ж, за чутками, скоротять близько 40% міліціонерів.

Економічна нестабільність змусила багато підприємств скорочувати обсяги роботи, що серйозно вдарило по наповнюваності бюджету податками.

У регіонах депутати місцевих рад зізнаються, що не знають, як закінчиться їхній бюджетний рік. Причому складнощів зазнають як промислово розвинуті області (наприклад, Луганськ, Донецьк, Одеса, Запоріжжя, Дніпропетровськ), так і дотаційні (Львів, Тернопіль, Закарпаття), пише видання.

Бюджетна "дірка", наприклад, Запоріжжя, за прогнозами, під кінець року складе порядку 15-20 млн грн., у Тернополі в наступному році планують недостачу в 40 млн грн. Як результат, "несолодко" буде бюджетникам – лікарям і педагогам – зарплата, яких фінансується в основному з місцевих бюджетів, говориться в статті.

Неофіційно підготовка до урізань іде у всіх областях. Так губернатор Донецької області Володимир Логвиненко вже офіційно визнав необхідність змін у структурі держслужби. Джерело "Сегодня" повідомило, що в області дано вказівку скоротити витрати держапарату на 20%, це стосується і фонду оплати праці, і кадрів. Причому це відбудеться вже до початку 2009 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування