Ющенко сподівається на "позитивну еволюцію" противника ПДЧ для України

П'ятниця, 31 жовтня 2008, 10:54

Президент Віктор Ющенко сподівається на розуміння Бельгією євроатлантичних устремлінь України та очікує на підтримку з її боку у питанні набуття Україною членства в НАТО.

Про це Ющенко сказав під час зустрічі з прем’єром Бельгії Івом Летермом, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко висловив надію, що Бельгія підтримає євроатлантичні устремління України, зокрема, через підтримку заявки на приєднання до ПДЧ під час засідання міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу в грудні цього року.

У якості аргументу президент наголосив, що надання Україні ПДЧ у жодному разі не призведе до загострення внутрішньої ситуації, а навпаки зніме цю резонансну тему з порядку денного.

Він повідомив, що коло прихильників членства в НАТО в українському суспільстві дедалі зростає.

Окремо Ющенко запевнив, що остаточне рішення до членства в НАТО буде ухвалено відповідно до демократичних процедур з урахуванням громадської думки в Україні.

Президент також висловив сподівання на якнайшвидшу позитивну еволюцію позиції Бельгії щодо перспектив членства України в ЄС.

Це особливо важливо у контексті підготовки до головування Бельгії в Європейському Союзі у першій половині 2010 року, вважає Ющенко.

Як відомо, перед своїм візитом в Україну Летерм заявив, що ситуація в Україні не настільки змінилася з квітня, щоб говорити про надання Плану дій щодо членства в НАТО.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування